Styrelsen

Ordförande
Caroline Höglund
Vendelsö
caroline.hoglund @haro.se

 

“Mitt engagemang i Haro grundar sig i det viktigaste vi har. Barnen.  Som förälder till 3 härliga barn, många kusiner och vänner är det lätt att se hur olika barn kan vara. När man inser det är det enkelt att förstå att barn har olika behov, känslighet och personligheter. Alla passar inte i samma mall. För att hjälpa barnen framåt i livet måste vi föräldrar få välja det alternativ som passar just våra barn. Även om det innebär hemomsorg med en förälder under de första åren i livet. Vem står upp för barnen? Jag ser det som mitt ansvar att stå upp för deras behov och stödja arbetet som Haro gör i att skapa mer valfrihet, för barnens skull.”

 

Vice ordförande
Malena Förnes
Vendelsö
malena.fornes @haro.se

 

“Det talas väldigt mycket om förskolan men väldigt lite om föräldrars betydelse för barns utveckling under de första åren av ett barns liv. Jag anser att hemmet i de flesta fall är en alldeles utmärkt plats för barnen att utvecklas i. Många föräldrar känner att 18 månader är för tidigt för barnet att börja förskolan men känner sig pressade att börja jobba igen. Jag önskar att man skulle uppmuntra och göra det lättare för föräldrar att kunna välja att finnas mer för sina barn under de första åren om man känner att barnet behöver det. Stora barngrupper passar inte alla typer av barn och då måste det finnas alternativ som varken straffar sig ekonomiskt för föräldrarna eller känslomässigt för barnen. Haro är en frisk fläkt gällande dessa frågor och det känns självklart att stödja en organisation som verkligen sätter barnens behov i centrum.”

 

Styrelseledamot
Kassör
Evelina Hägglund
Haninge
evelina.hagglund @haro.se


“För mig var det ett givet beslut att ha våra tre barn hemma länge eftersom både jag och min man varit hemmabarn till föräldrar som varit medlemmar i Haro. 
Övertygelsen om att vi satsat rätt har bara ökat för varje år som gått och ju mer vi lärt oss om barns behov i allmänhet och våra egna barns i synnerhet. Jag fick en gång frågan om jag verkligen ville tillbaka till 50-talet. Den beskrivningen passar illa på det vi i Haro vill åstadkomma. Det jag strävar efter är tvärtom ett väldigt modernt föräldraskap. Jag vill att föräldrar ska kunna lösa åren med barnen på ett flexibelt sätt, anpassade efter individen och med kunskap om barns utveckling. Både föräldrar och barn är olika och behöver kunna lösa sin livssituation utefter detta.”

 

Styrelseledamot
Madeleine Wallin
Hyssna
telefon: +46(0)708983397
madeleine.wallin @haro.se


“Mitt mål för Haro är att fortsätta arbeta tillsammans med en styrelse som arbetar för att uppvärdera det obetalda arbetet när det gäller barns omsorg, att låta barns behov alltid komma först, att Sverige följer Barnkonventionen och underlättar för föräldrar att ta ansvar för sina barn, att jämställdheten inte går ut över barns behov och att kvinnor och män ska uppmuntras att följa sitt hjärta.”

 

ingvild_2294-42Styrelseledamot
Presskontakt
Ingvild Segersam
Uppsala
mobil: +46(0)73-445 95 96
ingvild.segersam @haro.se

“Att engagera sig i Haro känns som en demokratisk skyldighet. Utan ideella föreningar finns ju ingen motvikt till den statliga maktstrukturen. Utan tvångströjor av politisk korrekthet kan Haro ge barn och föräldrar i Sverige en röst så att någon slutligen vaknar och hör. Sverige behöver en kovändning från att upphöja systemet mer än människan, karriären mer än familjen. Och kanske får mina fem barn uppleva ett Sverige som stödjer och erkänner den viktigaste uppgift en människa kan ha – föräldraskapet.”

 

Styrelseledamot
Lina Hagström
Älgarås
lina.hagstrom @haro.se

 

“Jag blev en ofrivillig systemkritiker när jag fick barn. ´Menar du att du varit hemma med ditt barn utan att begära ut ersättning för det?´ sa damen som ringde från Försäkringskassan. Av tonläget att döma var planen att nogsamt hushålla med föräldradagarna något väldigt allvarligt. Inte kunde jag ana då att min instinkt att själv ta hand om mitt barn, så länge som möjligt, kunde vara så kontroversiellt. Jag insåg också att det saknas terminologi som förklarar och som ger detta jobb legitimitet. När jag har presenterat mig som arbetandes i investeringsbranschen (med humant kapital), att jag ägnar mig åt närodlade relationer eller jobbar på lyxdagis, (med en pedagog per tre barn, hemmalagad mat, mycket fri lek och biblioteksutflykter), låter det både intressant och viktigt. Precis som det är. Haro har underlättat min ofrivilligt systemkritiska tillvaro genom att bara finnas. Genom att bara stå upp för valfrihet, jämställdhet och föräldraskap.”


Styrelseledamot
Lovisa Öhrman

Värmlands Nysäter
lovisa.ohrman @haro.se


“Jag vill vara med och lyfta fram alternativ till förskolan. Ja, det går att vara hemma med barnen! Länge! Det är okej att lyssna till sitt hjärta. Få rå om den lilla skatt som landat i famnen. Dela dagarna. Se. Lyssna. Ge kärlek. Bygga stadig grund.”

 

leif

Suppleant
Leif Still
e
Kalmar
leif.stille @haro.se

 

“Jag har varit med i Haro sedan 1981 och har följt utvecklingen av svensk familjepolitik och debatten kring den sedan dess. Som långvarig hemmapappa har jag givit mina fyra pojkar personlig omsorg. Därvid har jag dels upplevt tillfredsställelsen med detta val men också de orättvisa socioekonomiska konsekvenserna därav. Det osynliggjorda omsorgsarbetet måste uppvärderas både i BNP och privatekonomiskt! Snedfördelningen av de gigantiska omsorgssubventionerna måste upphöra. Den minimala garantipensionen, som främst drabbar kvinnor, är en skam! Haro behövs mer än någonsin!”

 

Suppleant
Stina Welander
Alingsås

 

 

 

Suppleant
Lia Randjelovic
Malmö